Nieuws

 

Zomercompetitie 2018

Geplaatst 25 nov. 2018 06:40 door Hans Willems   [ 25 nov. 2018 06:45 bijgewerkt ]

Het gilde St.Joris heeft haar schietwedstrijden afgesloten voor dit jaar. Het is een mooi jaar geweest met vele mooie woensdag avonden zodat we gezellig konden schieten en buurten. Dit jaar is er door vele gildebroeders en gildezusters een sportieve strijd geweest onder de boom. De gildezusters waren zeker zo fanatiek als de gildebroeders en deze wilde niet voor elkaar onder doen. Dit jaar werd er weer in drie groepen geschoten. Dit blijkt wel uit de overwinning van gildezuster Erica op ’t Hoog in groep 2. Ook de jeugdige schutters van ons gilde hadden een onderlinge wedstrijd op de woensdagavond. Hier was ook een sportieve strijd die door Dirk op ‘t Hoog werd gewonnen.

Op zeventien november werd ’s middags geschoten om het fel begeerde St. Joris schild dit is geschonken in negentien honderd vijf en negentig door de families Chr. Hoeven en Heemskerk.Bij deze verschieting mogen ook de gildezusters en de jonge schutters meedoen.

Er waren vele schutters die het schild ook een jaar in zijn bezit wilde hebben. Er wordt geschoten op de geluk boom waar vijftig nummers op zitten en wie het goede nummer eraf geschoten heeft komt voor een jaar in het bezit van het wisselschild. Er waren ook nog enkele kleine prijzen te winnen. Dit nummer werd door Wil Moorman die in het buitenland verbleef in de enveloppe gedaan voor dat hij vertrok. Dit jaar was Jurgen van de Loo de gelukkige om het mooie schild een jaar te mogen hebben. Jurgen die een geoefende schutter is, maar door omstandigheden niet elke week kan komen schieten, was toch heel blij dat hij het fel begeerde schilde in zijn bezit mocht hebben voor een jaar.

Zomer competitie 2018


‘s Avonds was de prijsuitreiking van de zomer competitie onder het genot van een hapje en een drankje. De schietcommissie had in samenwerking met een buitenstander een quiz georganiseerd.  Dit was een gezellig gedeelte van de avond. Er werd in de zomer competitie geschoten om de wisselbeker die door ons gildehuis partyboerderij ‘t Draaiboompje geschonken is, deze is voor de schutter met het hoogste gemiddelde van alle groepen. Deze beker werd ex ego gewonnen door Erica op ’t Hoog en onze koning  Peter Moorman.

De uitslag was als volgt;

Groep 1; 1e Peter Moorman 19.47 punten, 2e Theo Moorman 19.27 punten, 3e Robert Wolfs 19 punten.

Groep 2; 1e Erica op ‘t Hoog 19.47 punten, 2e Ton van Doormaal 17.67 punten, 3e Stefan Moorman 17.53 punten.

Groep 3; 1e Jos Rijnen 14.40 punten, 2e Jan Moorman 12.40 punten, 3e Martijn Ketelaars 7.64 punten.

In de winter wordt er elke maand 1 maal geschoten voor de winterkoning wat ook een goede traditie is.


ZOMERCOMPETITIE 2018Wildconcours Gilde St. Joris 2018

Geplaatst 3 nov. 2018 09:49 door Hans Willems   [ 3 nov. 2018 09:49 bijgewerkt ]

Op zondag acht en twintig oktober had gilde St.Joris haar jaarlijkse wildconcours. Dit is volgens de traditie altijd op de tweede zondag na vijftien oktober het begin van het jachtseizoen. De eerste schutters waren er al om half negen, het was wel een gure dag. Het was ‘s middags toch nog een mooie dag om te schieten en zo waren er zes en negentig kruisboog en handboog op wip schutters naar het gezellige wildconcours gekomen. Het is ook elk jaar een gezellige dag waar het broederschap hoog in het vaandel staat.

Het was de vierde keer dat er een wedstrijd voor de jeugdige schutters was met mooie prijzen. Dit is om het schieten met de kruisboog te stimuleren onder de jeugd zodat deze traditie van het gilde wezen niet verloren mag gaan. Timo Melis van het gilde St. Joris uit Udenhout schoot alle 20 punten raak wat een mooie prestatie was voor deze jonge schutter.

Voor de elfde maal werd er om de zilveren wildtrofee geschoten, deze is geschonken door onze keizer Hans Kerkhof. Het stelt voor, het wild zoek de jager nu een keer anders om. Het is een zilveren trofee die door vele schutters werd aanschouwd en prachtig gevonden. Om deze trofee zal jaarlijks geschoten worden door vele kruisboogschutters uit de omgeving. Het is een wisseltrofee die nooit af zal gaan, dus hij komt elk jaar bij een andere schutter. Robert Wolfs van gilde St. Joris uit Moergestel werd de winnaar van dit jaar. De kampioen van dit jaar werd Theo Moorman van gilde St. Joris uit Moergestel. Kampioen kun je worden als je de twee laatste series vol schiet namelijk 10 punten. Er waren dit jaar dertien schutters die om de kampioen mochten afkampen.

Ook dit jaar waren er weer handboogschutters in Moergestel die weer eens een wedstrijd hadden om met de handboog op de wip te schieten. Door onze huidige koning Peter Moorman en onze keizer Hans Kerkhof werd voor de handboogschutters ook een prachtige wildtrofee beschikbaar gesteld. Hier werd voor de tweede keer om geschoten en hij werd gewonnen door Marcel de Brouwer van gilde St. Sebastiaan uit Diessen. Dit is ook een wisseltrofee die nooit af zal gaan. Deze wedstrijd komt steeds meer in trek bij het gilde die met de handboog op wip schieten. Het was weer een zeer geslaagde dag voor ons gilde St. Joris.

Uitslag:

Jeugd: 1e Timo Melis St. Joris Udenhout met 20 punten, 2e Dirk op ’t Hoog St. Joris  Moergestel met 15 punten, 3e Lars van de Wouw St. Joris Diessen met 14 punten.

Kampioen: Theo Moorman St. Joris Moergestel.

20 punten: 1e Robert Wolfs St. Joris Moergestel,2e  Jos van de Ven St. Catharina Moergestel.

19 punten: 1e Sjef op ’t Hoog St. Joris Moergestel, 2e Theo Moorman St. Joris Moergestel, 3e Sjef van Roessel St. Catharina Moergestel, 4e Henri Hendrikx St. Joris Moergestel, 5e Henk van der Zanden St. Catharina Moergestel, 6e Rob Elings St. Joris-St. Sebastiaan Enschot, 7e Erica op ’t Hoog St. Joris Moergestel.

18 punten: 1e Ad Schakel St. Joris Oirschot, 2e Paul van Berkel St. Joris Diessen, 3e Jan Wolfs St. Joris Moergestel.

17 punten: 1e Jan van Zelst St. Sebastiaan Oirschot, 2e Lieke de Vet St. Joris Moergestel,3e Rini op ’t Hoog St. Joris Moergestel, 4e Toon Verhagen St. Sebastiaan Oirschot.

Handboog: 1e Marcel de Brouwer St. Sebastiaan Diessen, 2e Mark de Boer St. Willibrordus Alphen,3e Jan Oomen St. Willibrordus Alphen.

Na de prijsuitreiking werden alle aanwezig gildebroeders en zusters bedankt voor hun aanwezigheid door de hoofdman Ton van Doormaal. Zo kwam er toe weer een mooi einde aan deze één en veertigste schietwedstrijd.

Namens Gilde St. Joris iedereen bedankt die deze dag heeft laten slagen.

Wildconcours 2018

Zomercompetitie 2017

Geplaatst 23 nov. 2017 11:32 door Hans Willems   [ 23 nov. 2017 13:07 bijgewerkt ]

Het gilde St.Joris heeft haar schietwedstrijden afgesloten voor dit jaar. Het is een mooi jaar geweest met vele mooie woensdag avonden zodat we gezellig konden schieten en buurten. Dit jaar is er door vele gildebroeders en gildezusters een sportieve strijd geweest onder de boom. De gildezusters waren zeker zo fanatiek als de gildebroeders en deze wilde niet voor elkaar onder doen. Ook de jeugdige schutters van ons gilde hadden een onderlinge wedstrijd op de woensdagavond.

Hier was ook een sportieve strijd die door Dirk op ‘t Hoog werd gewonnen. De prijzen werden uitgereikt tijdens het schieten om het St. Jorisschild door onze koning Peter Moorman. Op elf november werd ’s middags geschoten om het felbegeerde St. Joris schild dit is geschonken in negentien honderd vijf en negentig door de families Chr. Hoeven en Heemskerk. Bij deze verschieting mogen ook de gildezusters en de jonge schutters meedoen. Er waren vele schutters die het schild ook een jaar in zijn bezit wilde hebben.

Eerst hebben we op de geluk boom geschoten om een kleine prijs, om te oefenen voor het schild. Daarna wordt er geschoten op de geluk boom waar vijftig nummers op zitten en wie het goede nummer eraf geschoten heeft komt voor een jaar in het bezit van het wisselschild. Dit nummer werd door Wil Moorman die in het buitenland verbleef in de enveloppe gedaan voordat hij vertrok. Dit jaar was Hans Verschoor de gelukkige om het mooie schild een jaar te mogen hebben. Hans die geen geoefende schutter is was toch heel blij dat hij het felbegeerde schilde in zijn bezit mocht hebben voor een jaar.


's Avonds was de prijsuitreiking van de zomercompetitie onder het genot van een hapje en een drankje. Er werd in de zomercompetitie geschoten om de wisselbeker die door ons gildehuis partyboerderij ‘t Draaiboompje geschonken is, deze is voor de schutter met het hoogste gemiddelde van alle groepen. Deze beker werd gewonnen door onze koning Peter Moorman.

De uitslag was als volgt;
Groep 1; 1e Peter Moorman 19.53 punten, 2e Theo Moorman 19.27 punten, 3e Adrie Melis 19.20 punten.
Groep 2; 1e Chris van de Ven 19.27 punten, 2e Mari van der Sande 18.87 punten, 3e Stefan Moorman 17.47 punten.
Groep 3; 1e Lieke de Vet 17.20 punten, 2e Ans Hendrikx 17.07 punten, 3e Wilma van Doormaal 16.20 punten.
Groep 4; Martijn Ketelaars 14.07 punten, 2e Jurgen van de Loo 15.00 punten,

In de winter wordt er elke maand 1 maal geschoten voor de winterkoning wat ook een goede traditie is.

ZOMER COMPETITIE 201740 Jaar Wildconcours Gilde St. Joris

Geplaatst 5 nov. 2017 10:25 door Hans Willems   [ 23 nov. 2017 13:08 bijgewerkt ]

Op zondag negen en twintig oktober had gilde St.Joris haar jaarlijkse wildconcours. Dit is volgens de traditie altijd op de tweede zondag na vijftien oktober het begin van het jacht seizoen. Dit jaar was het voor veertigste keer dat dit werd gehouden. Enkele oudere gildebroeders konden het de eerste keer nog wel herinneren. 

De eerste schutters waren er al om half negen, het was wel een winderige dag. Het was middags toch nog een mooie dag om te schieten en zo waren er negen en tachtig kruisboog en handboog op wip schutters naar het gezellige wildconcours gekomen. Door omstandigheden waren er enkele trouwe gilde die niet aanwezig konden zijn. Het is ook elk jaar een gezellige dag waar het broederschap hoog in het vaandel staat. Het was de derde keer dat er een wedstrijd voor de jeugdige schutters was met mooie prijzen. Dit is om het schieten met de kruisboog te stimuleren onder de jeugd zodat deze traditie van het gilde wezen niet verloren mag gaan. 
Voor de tiende maal werd er om de zilveren wildtrofee geschoten, deze is geschonken door onze keizer Hans Kerkhof.  Het stelt voor, het wild zoek de jager nu een keer anders om. 
Het is een zilveren trofee die door vele schutters werd aanschouwd en prachtig gevonden. 
Om deze trofee zal jaarlijks geschoten worden door vele kruisboogschutters uit de omgeving. Het is een wissel trofee die nooit af zal gaan, dus hij komt elk jaar bij een andere schutter.

Joris Vingerhoets van gilde St. Joris uit Oirschot werd de winnaar van dit jaar. De kampioen van dit jaar werd Ad van Nunen van gilde St. Sebastiaan uit Oirschot. Kampioen kun je worden als je de twee laatste series vol schiet namelijk 10 punten. Er waren dit jaar drie schutters die om de kampioen mochten afkampen. Er waren dit jaar geen schutters met 20 en 19 punten, dit kwam waarschijnlijk door de harde wind. 


Ook dit jaar waren er weer handboogschutters uit  Moergestel die weer eens een wedstrijd hadden om met de handboog op de wip te schieten. Door onze huidige koning Peter Moorman en onze keizer Hans Kerkhof werd voor de handboog schutters ook een prachtige wild trofee beschikbaar gesteld. Dit is ook een wisseltrofee die nooit af zal gaan. De trofee werd gewonnen door Jac. Wouters van gilde St. Sebastiaan en Barbara uit Moergestel. Deze wedstrijd komt steeds meer in trek bij het gilde die met de handboog op wip schieten. Het was weer een zeer geslaagde dag voor ons gilde St. Joris.

Uitslag;
Jeugd; 1e D op t Hoog St. Joris Moergestel, 2e D van de Velden St. Joris Reusel,3e M. Weijtmans St. Joris Udenhout.
Kampioen; Ad van Nunen  St. Sebastiaan uit Oirschot.
18 punten; 1e J. Vingerhoets  Oirschot, 2e  Sj op ’t Hoog St. Joris  Moergestel, 3e R. Bruurs St. Catharina Moergestel.
17 punten; 1e P. Moorman St. Joris Moergestel, 2e J. Smetsers St. Sebastiaan Oirschot, 3e Th v Laarhoven St. Joris Oirschot. 
16 punten; 1e D. Ketelaars St. Joris Moergestel, 2e  D op ’t Hoog St. Joris Moergestel, 3e Fr. Bekx St. Catharina Moergestel. 
Handboog 1e J. Wouters St. Sebastiaan en Barbara Moergestel,  2e P v d Loo St. Sebastiaan en Barbara Moergestel ,3e J v Zon St. Sebastiaan en Barbara Moergestel.

Na de prijs uitreiking werden alle aanwezig gildebroeders en zusters bedankt voor hun aanwezigheid door de hoofdman Ton van Doormaal. Doordat niet alle wild aan prijzen was opgegaan, werd het overige wild geschonken aan de organisatie van Alpe D Huez die een wild diner organiseren voor het goede doel. Door Henk van der Zanden werd namens de organisatie het gilde bedankt voor deze mooi geste om het wild te schenken. Zo kwam er toe weer een mooi einde aan deze veertigste schietwedstrijd. Namens Gilde St. Joris iedereen bedankt die deze dag heeft laten slagen.

Zomercompetitie 2016

Geplaatst 27 nov. 2016 00:42 door Hans Willems   [ 27 nov. 2016 00:45 bijgewerkt ]

Het gilde St.Joris heeft haar schietwedstrijden afgesloten voor dit jaar. Het is een mooi jaar geweest met vele mooie woensdag avonden zodat we gezellig konden schieten en buurten. Dit jaar is er door vele gildebroeders en gildezusters een sportieve strijd geweest onder de boom. De gildezusters waren zeker zo fanatiek als de gildebroeders en deze wilde niet voor elkaar onder doen. Ook de jeugdige schutters van ons gilde hadden een onderlinge wedstrijd op de woensdagavond. Hier was ook een sportieve strijd die door Thijs Melis werd gewonnen. ’s Middags voor dat de verschieting om het St. Joris schild begon was de prijs uitreiking voor de jeugd tijdens de garage verkoop, die ook een goed verloop had. De prijzen werden uitgereikt door onze koning Peter Moorman.

Zomercompetitie 2016

Op  negentien november werd ’s middags geschoten om het fel begeerde St. Joris schild dit is geschonken in negentien honderd vijf en negentig door de families Chr. Hoeven en Heemskerk. Bij deze verschieting mogen ook de gildezusters en de jonge schutters meedoen. Er waren vele schutters die het schild ook een jaar in zijn bezit wilde hebben. Eerst hebben we op de geluk boom geschoten om een kleine prijs, om te oefenen voor het schild. Daarna wordt er geschoten op de geluk boom waar vijftig nummers op zitten en wie het goede nummer eraf geschoten heeft komt voor een jaar in het bezit van het wisselschild. Dit nummer wordt door de vrouw van de hoofdman in een verzegelde enveloppe gedaan. Dit jaar was Piet Moorman de gelukkige om het mooie schild een jaar te mogen hebben. Piet was zeer vereerd met het schild, dit was de tweede keer voor Piet. Piet die elke woensdagavond trouw aanwezig om te schrijven, hoor tot de oudere gildebroeders. ’s Avonds was de prijsuitreiking van de zomer competitie onder het genot van een hapje en een drankje.

Er werd in de zomercompetitie geschoten om de wisselbeker die door ons gildehuis partyboerderij ‘t Draaiboompje geschonken is, deze is voor de schutter met het hoogste gemiddelde van alle groepen. Deze beker werd gewonnen door Adrie Melis.

De uitslag was als volgt;

Groep 1; 1e Peter Moorman 19.47 punten, 2e Wil Moorman 19 punten, 3e Ad Moorman 18.87 punten.

Groep 2; 1e Adrie Melis 19.73 punten, 2e Robert Wolfs 19.20 punten, 3e Theo Roosen 18.53 punten.

Groep 3; 1e Chris van de Ven 19.60 punten, 2e Erica op ‘t Hoog 18.07 punten, 3e Wilma van Doormaal 16.40 punten.

Groep 4; Ad Mutsaars 14.60 punten, 2e Lieke de Vet 15.33 punten, 3e Martijn Ketelaars 13.47 punten

In de winter wordt er elke maand 1 maal geschoten voor de winterkoning wat ook een goede traditie is.Wildconcours 2016

Geplaatst 30 okt. 2016 12:58 door Hans Willems   [ 30 okt. 2016 12:58 bijgewerkt ]

Op zondag drie en twintig oktober had gilde St.Joris haar jaarlijkse wildconcours. Dit is volgens de traditie altijd op de tweede zondag na vijftien oktober het begin van het jacht seizoen. De eerste schutters waren er al om half negen, het was nog al mistig voor de middag. Het was 's middags toch nog een mooie dag om te schieten en zo waren er honderd twee en dertig kruisboog en handboog op wip schutters naar het gezellige wildconcours gekomen. Het is ook elk jaar een gezellige dag waar het broederschap hoog in het vaandel staat. Het was de tweede keer dat er een wedstrijd voor de jeugdige schutters was met mooie prijzen. Dit is om het schieten met de kruisboog te stimuleren onder de jeugd zodat deze traditie van het gilde wezen niet verloren mag gaan. 

Voor de negende maal werd er om de zilveren wildtrofee geschoten, deze is geschonken door onze keizer Hans Kerkhof. Het stelt voor, het wild zoek de jager nu een keer anders om. Het is een zilveren trofee die door vele schutters werd aanschouwd en prachtig gevonden. Om deze trofee zal jaarlijks geschoten worden door vele kruisboogschutters uit de omgeving. Het is een wissel trofee die nooit af zal gaan, dus hij komt elk jaar bij een andere schutter.

Jos van de Ven van gilde St. Catharina uit Moergestel zorgde er voor dat de trofee weer in Moergestel bleef voor een jaar. De kampioen van dit jaar werd ook Jos van de Ven van gilde St. Catharina uit Moergestel. Kampioen kun je worden als je de twee laatste series vol schiet namelijk 10 punten.

Er waren dit jaar vier en dertig schutters die om de kampioen mochten afkampen. Ook dit jaar waren er weer handboogschutters uit Diessen, Alphen en Moergestel die weer eens een wedstrijd hadden om met de handboog op de wip te schieten. Deze wedstrijd komt steeds meer in trek bij het gilde die met de handboog op wip schieten. 

Volgend jaar is het de veertigste keer dat het gilde een wild concours organiseert en de tiende keer dat er om de zilveren wildtrofee wordt geschoten.

Het was weer een zeer geslaagde dag voor ons gilde St. Joris. Klik hier voor het fotoboek.

Uitslag

Jeugd; 1e R op t Hoog St. Joris Moergestel, 2e J Bruurs St. Catharina Moergestel,3e D  op ’t Hoog St. Joris Moergestel.

Kampioen; Jos van de Ven van gilde St. Catharina uit Moergestel.

20 punten; 1e J v d Ven St. Catharina Moergestel,2e P v Berkel St. Joris Diessen, 3e Th Moorman St. Joris Moergestel, 

19 punten; 1eA.Melis St. Joris Moergestel,2e Chr. v d Ven St. Joris Moergestel, 3e C v d Hout St. Joris Diessen,

18 punten; 1e J Smetsers St. Sebastiaan Oirschot,2e J Wolfs  St. Catharina Moergestel, 3e H v Berkel St. Joris Diessen, 

17 punten;1e J v Daelen St. Catharina Moergestel, 2e S Bierens St. Joris- St. Sebastiaan, F Bekx St. Catharina  Moergestel. 

Handboog: 1e F Rommens St. Willibrordus Alphen, 2e M de Boer St. Willibrordus Alphen,3e A v Hees St. Willibrordus Alphen.

Gemeenteschildverschieting 2016

Geplaatst 23 mei 2016 13:18 door Hans Willems   [ 23 mei 2016 13:21 bijgewerkt ]

Op zaterdag 14 mei 2016 was de jaarlijkse verschieting om het gemeenteschild. Dit schild is door de gemeente Moergestel geschonken aan de 3 gilde van Moergestel. Elk jaar wordt op de eerste of tweede zaterdag van mei of op kermismaandag als er geen koning schieten is geschoten door de drie gilden St. Catharina, St. Sebastiaan en Barbara en St. Joris. Het schieten is elk jaar bij een andere gilde,dit jaar was St. Joris aan de beurt. Doordat de gildes  niet met eenzelfde wapen schieten is er een formule bedacht om tot een goede puntentelling te komen.

Er deden 33 schutter ondanks het koude en winderige weer, mee aan deze verschieting mee.
Ondanks de wind was het toch nog een gezellig samen zijn van de schutters en hun aanhang.
De uitslag was als volgt; 
  1. St. Joris met een gemiddelde van 14.5
  2. St. Catharina  met een gemiddelde van 14
  3. St. Sebastiaan en Barbara met een gemiddelde van 12.2
De trofee werd door de nieuwe hoofdman Ton van Doormaal uitgereikt aan de Wil Moorman van gilde St. Joris.

Duofietsen 2016

Geplaatst 16 mei 2016 08:14 door Hans Willems   [ 16 mei 2016 08:14 bijgewerkt ]

Een terugblik van MoergestelTV van het duofietsen in Moergestel


Statiedag 23 april 2016

Geplaatst 16 mei 2016 08:07 door Hans Willems   [ 16 mei 2016 08:11 bijgewerkt ]

De statiedag van Gilde St. Joris wordt gevierd op 23 april 2016. Om 8.15 uur was de samenkomst bij het gildehuis met ontvangst van een kopje koffie. Rond de klok van half negen werd er vertrokken naar de keizer H. Kerkhof. Om negen uur zijn we bij de keizer H. Kerkhof waar eerst de vaandelgroet werd gebracht aan Hans en zijn vrouw Dinette. Er was koffie met worstenbrood wat er goed in ging. Rond half tien werd er vertrokken naar de kerk, waar de H. Mis door onze nieuwe pastor Ad Verest voor alle levende en overleden gildebroeders en zusters gedaan werd.
Na de H. Mis vraagt de burgemeester Hans Janssen of hij het woord mocht hebben. Hij wil namens de gemeente de jubilarissen feliciteren vanaf deze plaats en geeft ook meteen aan waarom, het leven van een burgemeester heeft ook nog een privé gedeelte, en als er een van de kinderen om een kampioenschap moet voetballen, kan de vader hier zeker niet ontbreken.
Hij moest zich daarom excuseren voor de deelname aan de koffietafel. Het gilde was al blij dat hij toch even een klein gedeelte van zijn tijd heeft vrij kunnen maken voor het gilde. Na de mis vertrek naar het gildehuis waar we de huldigingen voor de jubilarissen Jan Wolfs, Jan van der Bruggen en hoofdman Tijn van Korven die 50 jaar lid zijn van het gilde. Als eerst werd het woord gevoerd door de Deken schrijver Hans Willems, die namens het gilde iedereen welkom heet en het volgende woord richt aan de jubilarissen.

Jan van der Bruggen 50 jaar lid
Jan van der Bruggen is als geboren Tilburger toch op een goede plaats terecht gekomen namelijk als gildenbroeder bij Gilde St. Joris in Moergestel. 50 jaar geleden toen Jan nog vrijgezel was en waarschijnlijk geregeld bij het Draaiboompje te vinden was, is hij lid geworden van het gilde. Jan is een actief gildenbroeder die als er iets te doen is altijd aanwezig is. Hij is een harde werker bij gelegenheden als er iets gedaan moet worden voor het gilde. Nadat hij getouwd is en in Oisterwijk is gaan wonen is hij het gilde toch trouw gebleven. Jan wij hopen dat wij nog vele jaren dat we nog vele jaren jou als trouwe gildebroeder in ons midden mogen hebben.
 
Thijn van Korven 50 jaar lid
Thijn van Korven is 50 jaar gildenbroeder. Hij is actief als schutter en vendelier geweest in zijn jonge jaren. Thijn heeft vele jaren in de Overheid gezeten als Deken, Opperdeken en de laatste jaren hoofdman van het gilde. Wij waren al die jaren van harte welkom bij Pieta en Tijn voor de maandelijkse vergaderingen van de overheid. Vele jaren hebben de gildebroeders Thijn en Pieta geholpen met het steken van de asperges op de zondagmorgen waar het na de gedane arbeid goed toeven was met een kopje koffie en krentenbrood. Hij is ook de stuwende kracht achter de vele activiteiten die door het gilde worden gehouden. Thijn heeft zitting in het bestuur van de stichting Landjuweel 2008 namens Gilde St. Joris gezeten. Wij zullen vandaag afscheid nemen van een hoofdman die zich met hart en ziel ingezet heeft voor het gilde, maar hij blijft de overheid toch trouw om zo de ouderen leden te vertegenwoordigen. Tijn wij als gilde zijn jou veel dank verschuldigd voor het vele werk dat je in de vele jaren hebt gedaan, en hopen nog enkele jaren van jou raad en daad in onze overheid gebruik te kunnen maken
 
Jan Wolfs 50 jaar lid
Jan Wolfs is al vele jaren de vaandrig van het gilde geweest en 50 jaar trouw lid. Hij alle activiteiten is Jan aanwezig als het enigszins kan. Als vrijgezel 50 jaar geleden bij het gilde gekomen en steeds ondanks zijn boerenbedrijfje steeds aanwezig bij het gilde. Als Jan weg moest neemt een andere broer het bedrijf wel even waar, zodat hij zich kan inspannen voor het gilde.
Als hem iets in de weg zit wordt dit door hem op een eenvoudige maar directe manier naar de Overheid overgebracht. Elke week een trouw schutter bij onze wekelijkse schietavonden, waar hij zijn mannetje wel staat. Jan wij hopen dat wij nog vele jaren dat we nog vele jaren jou als trouwe gildebroeder in ons midden mogen hebben.
 
Door de toekomstige hoofdman Ton van Doormaal werden een bos bloemen uit gereikt aan de partners van de gildebroeders. Na de huldiging van de jubilarissen en de partners van deze gildebroeders had de deken schrijver nog een verassing voor twee gildezusters namelijk Sjaan Rijnen en Cor op het Hoog waar hij de volgende woorden toe richtte.
 
Sjaan en Cor,
Helaas zijn Janus en Sjef niet meer onder ons, maar ik denk dat als er een boven is, ze nu naar onder kijken en denken he kijk het gilde is er ook weer paraat bij de Draai. Ze zouden ook 50 jaar lid zijn geweest, maar helaas het heeft zo niet mogen zijn. Toch willen wij jullie danken omdat jullie toch nog steeds verbonden zijn met ons gilde, daarom een bloemetje voor jullie en wij hopen jullie nog lang in ons midden te mogen hebben. 
 
Deze werden ook verrast met een bos bloemen door Ton van Doormaal en waren diep onder de indruk dat het gilde hier aandacht aan had besteed. Na deze huldiging was het woord aan de kringvoorzitter van de kring “Kwartier van Oirschot” die zich moest verontschuldigen dat hij alleen was. De kringvoorzitter Bert van de Staak spraak lovende woorden tot de jubilarissen en deze werden verrast met het kringkroontje opgespeld door de kringvoorzitter.

Dit werd door de aanwezige gildebroeders en zusters met een applaus afgesloten. Hierna werd de vaandelgroet door de vaandrig Wil Moorman gebracht. Daarna werden de jubilarissen gefeliciteerd door alle gildebroeders en zusters. Hierna werden we verwacht voor de bekende koffietafel. De pastoor en de afvaardiging van het kringbestuur genoten ook van de koffietafel.
Ronde de klok van half een waren onze gasten vertrokken en konden we ons opmaken voor de jaarvergadering.Zomercompetitie 2015

Geplaatst 10 nov. 2015 11:12 door Hans Willems   [ 10 nov. 2015 11:13 bijgewerkt ]

Het gilde St.Joris heeft haar schietwedstrijden afgesloten voor dit jaar. Het is een mooi jaar geweest met vele mooie woensdag avonden zodat we gezellig konden schieten en buurten. Dit jaar is er door vele gildebroeders en gildezusters een sportieve strijd geweest onder de boom. De gildezusters waren zeker zo fanatiek als de gildebroeders en deze wilde niet voor elkaar onder doen. We hebben dit jaar voor de eerste keer vier groepen ingedeeld, om zo de schutters die elke week ergens gaan schieten de kans te geven om meer te kunnen oefenen om eventueel mee te kunnen afkampen op een ander. Het is wel erg spannend geweest, in groep drie waren er twee gildebroeders met even veel geraakte schoten in vijftien beurten, dus moest de zestiende beurt de beslissing brengen. 

Op een en dertig oktober werd ’s middags geschoten om het fel begeerde St. Joris schild dit is geschonken in negentien honderd vijf en negentig door de families Chr. Hoeven en Heemskerk. Bij deze verschieting mogen ook de gildezusters en de jonge schutters meedoen. Er waren vele schutters die het schild ook een jaar in zijn bezit wilde hebben. Eerst hebben we op de geluk boom geschoten om een kleine prijs die er over waren van het wildconcours. Daarna wordt er geschoten op de geluk boom waar vijftig nummers op zitten en wie het goede nummer eraf geschoten heeft komt voor een jaar in het bezit van het wisselschild. Dit nummer wordt door de vorige winnaar in een verzegelde enveloppe gedaan. Dit jaar was Ton van Doormaal de gelukkige om het mooie schild een jaar te mogen hebben. 

Op een en dertig oktober was de prijsuitreiking van de zomercompetitie onder het genot van een etentje en een drankje. Er werd in de zomercompetitie geschoten om de wisselbeker die door ons gildehuis partyboerderij ‘t Draaiboompje geschonken is, deze is voor de schutter met het hoogste gemiddelde van alle groepen. Deze beker werd gewonnen door Sjef op ‘t Hoog. De uitslag was als volgt; 
Groep 1; 1e Sjef op ’t Hoog 19.00 punten, 2e Peter Moorman 18.93 punten, 3e Wil Moorman 18.73 punten. 
Groep 2; 1e Hein van der Loo 18.00 punten, 2e Ton van Doormaal 17.83 punten, 3e Jan Wolfs 17.80 punten. 
Groep 3; 1e Adri Melis 18.80 punten, 2e Rini op ‘t Hoog 18.80 punten, 3e Robert Wolfs 18.27 punten. 
Groep 4; Christ van de Ven 17.53 punten, 2e Tijn van Korven 16.07 punten, 3e Wilma van Doormaal 15.40 punten 

In de winter wordt er elke maand 1 maal geschoten voor de winterkoning wat ook een goede traditie aan worden is.

Zomercompetitie 20151-10 of 40