Nieuws‎ > ‎

Afsluiting van het seizoen 2014

Geplaatst 2 dec. 2014 12:03 door Hans Willems   [ 7 dec. 2014 08:51 bijgewerkt ]

Het gilde St. Joris heeft haar schietwedstrijden afgesloten voor dit jaar. Het is een mooi jaar geweest met vele mooie woensdagavonden zodat we gezellig konden schieten en buurten. Dit jaar is er door vele gildebroeders en gildezusters een sportieve strijd geweest onder de boom. De gildezusters waren zeker zo fanatiek als de gildebroeders en deze wilde niet voor elkaar onder doen. Doordat er elke week wel ergens een schietwedstrijd is waar onze gildebroeders en gildezusters aan deelnemen is het niveau van de schutters ook hoger geworden. Er waren schutters bij die niet meer tevreden zijn als ze geen twintig punten hadden geschoten, wat toch iets zegt van de onderlinge strijd en motivatie. Een schutter had van de vijftien keer dat hij geschoten had elf keer twintig punten en vier keer negentien punten. 

Op negen en twintig november werd ’s middags geschoten om het felbegeerde St. Joris schild dit is geschonken in negen tien honderd vijf en negentig door de families Chr. Hoeven en Heemskerk. Bij deze verschieting mogen ook de gildezusters meedoen. Er waren vele schutters die het schild ook een jaar in zijn bezit wilde hebben. Dit jaar hebben we op de koning boom moeten schieten, omdat het gildeterrein een grondige renovatie heeft onder gaan. Er wordt geschoten op de geluksboom waar vijftig nummers op zitten en wie het goede nummer eraf geschoten heeft komt voor een jaar in het bezit van het wisselschild. Dit nummer wordt door de vorige winnaar in een verzegelde enveloppe gedaan. Dit jaar was een gildezuster die het goede plaatje er af had geschoten; Esther van de Heuvel-van de Loo was de gelukkige en mag het schild thuis een jaar poetsen.

Op negen twintig november was de prijsuitreiking van de zomercompetitie onder het genot van een etentje en een drankje. Er werd in de zomercompetitie geschoten om de wisselbeker die door ons gildehuis partyboerderij ‘t Draaiboompje geschonken is. Deze is voor de schutter met het hoogste gemiddelde van alle groepen. Deze beker werd gewonnen door Sjef op ‘t Hoog.
De uitslag was als volgt:
Groep 1: 1e Sjef op ’t Hoog 19,73 punten, 2e Peter Moorman 19,07 punten, 3e Mari van der Sande 18.87 punten.
Groep 2: 1e Stefan Moorman 17.47 punten, 2e Erika op ‘t Hoog 17,33 punten, 3e Hans Kerkhof 17,13 punten.
Groep 3: 1e Adri Melis 18,20 punten, 2e Robert Wolfs 17,60 punten, 3e Dion Ketelaars 17,53 punten.

ZOMER COMPETITIE 2014


In de winter wordt er elke maand 1 maal geschoten voor de winterkoning wat ook een goede traditie aan worden is. 

Ook heeft de jeugd weer geschoten dit onder leiding van enkele actieven gildebroeders en zusters. Bij de jeugd worden alle wedstrijden die mee geschoten zijn geteld. 
De uitslag was als volgt: 
1e Hessel van de Heuvel, 2e Rein op ’t Hoog, 3e Lisan op ’t Hoog.

We hopen dat er volgend jaar weer veel animo is voor de jeugd, als je denk dit is iets voor mij met de kruisboog op wip schieten kun je zaterdags ’s middags in de zomer mee doen. We komen hier in het begin van het volgende seizoen nog een keer op terug.