Nieuws‎ > ‎

Afsluiting zomer 2012

Geplaatst 11 nov. 2012 12:19 door Hans Willems   [ 11 nov. 2012 12:40 bijgewerkt ]
Het gilde St. Joris heeft haar schietwedstrijden afgesloten voor dit jaar. Het is een mooi jaar geweest met veel wedstrijden, ook in de verre omtrek werd er om de prijzen gestreden door onze schutters. Dit jaar is er door vele gildebroeders en gildezusters een sportieve strijd geweest onder de boom. Er was ook een wedstrijd voor de gildezusters. De gildezusters waren zeker zo fanatiek als de gildebroeders en deze wilde niet voor elkaar onder doen. Doordat er elke week wel ergens een schietwedstrijd is waar onze gildebroeders en gildezusters aan deelnemen is het niveau van de schutters ook hoger geworden.

Op drie november werd ’s middags geschoten om het fel begeerde St. Joris schild dit is geschonken in negen tien honderd vijf en negentig door de families Chr. Hoeven en Heemskerk. Bij deze verschieting mogen ook de gildezusters meedoen. Er waren vele schutters die het schild ook een jaar in zijn bezit wilde hebben. Er wordt geschoten op de geluksboom waar vijftig nummers op zitten en wie het goede nummer eraf geschoten heeft komt voor een jaar in het bezit van het wisselschild. Dit nummer wordt ’s morgens door de vrouw van de hoofdman in een verzegelde enveloppe gedaan. Dit was gildebroeder Jos van de Heuvel.

Op  drie november was de prijsuitreiking van de zomercompetitie onder het genot van een etentje en een drankje. Er werd in de zomercompetitie geschoten om de wisselbeker die door ons gildehuis partyboerderij ‘t Draaiboompje geschonken is, deze is voor de schutter met het hoogste gemiddelde van alle groepen. Deze beker werd gewonnen door Wil Moorman.
De uitslag was als volgt:
Groep 1 1 Wil Moorman gem 19.46 punten
2 Peter Moorman gem 19.40 punten
3 Theo Moorman gem 19.13 punten
Groep 2 1 Hein van de Loo gem 16.93 punten
2 Harrie Ketelaars gem 16.60 punten
3 Henri Hendriks gem 16.60 punten
Groep 3 1 Thijn van Korven gem 16.67 punten
2 Wim Claassen gem 16.60 punten
3 Stefan Moorman gem 15.47 punten
Dames 1 Ans Hendriks gem 17.66 punten
2 Erica op ‘t Hoog gem 15.06 punten
3 Ester v.d. Heuvel gem 15.06 punten
In de winter wordt er elke maand 1 maal geschoten voor de winterkoning wat ook een goede traditie aan worden is.