Nieuws‎ > ‎

Gildebroeders van St. Joris gaan weer op de fiets!

Geplaatst 30 mrt. 2013 10:49 door Hans Willems   [ 30 mrt. 2013 10:50 bijgewerkt ]

Een aantal gildebroeders van gilde St.Joris hebben het idee opgepakt om de Amstel Gold als sponsortocht te gaan fietsen. Het gaat om de volgende sportieve gildebroeders: Henri Hendrikx, Jos van den Heuvel, Sjef op ’t Hoog, Theo Moorman en Dion Ketelaars. De tocht is op 13 april 2013, maar deze sportieve poging is niet zo maar!!

De gildebroeders willen sponsor geld bij elkaar fietsen voor de aankoop en onderhoud van uniformen en instrumenten. Ze verwachten op 13 april natuurlijk veel supporters op de “Cauberg”, maar voor degene die niet naar de berg kunnen is er de mogelijkheid om de renners te sponsoren. 

Op de jaarmarkt op 5 mei zullen de renners ook weer aanwezig zijn om de sponsoren en het gilde te promoten.
 
Op zaterdag 18 mei zullen de gildebroeders een fietsmarathon houden van 6 uur lang. Deze start om 11.00 uur en de finish is om 17.00 uur. Er zal het rondje Guus worden gereden, de andere gildebroeders en gildezusters kunnen het rondje Guus in tegenovergestelde richting fietsen om de renners aan te moedigen.
Bij de gildebroeders die aan de route te wonen zijn gildeactiviteiten voor de supporters die de tocht fietsen en voor eventuele andere belangstellenden.
 
Op 21 en 22 juni zullen de vijf sportieve gildebroeders de tocht Moergestel-Maastricht-Moergestel gaan fietsen voor het goede doel.

De sponsoren worden tijdens de finish bij het gildehuis ‘t Draaiboompje uitgenodigd om een kop koffie te komen drinken.

Wilt u spontaan een bijdrage willen leveren aan deze sportieve acties dan kunt u contact op nemen via e-mail info@gildestjorismoergestel.nl en er zal een gildebroeder langs komen.

Wij hopen met deze activiteiten ons gilde op een mooie manier naar buiten kunnen laten treden om de historie van het gildebestaan in de toekomst veilig te stellen.

Comments