Nieuws‎ > ‎

Gilde St. Joris fietst een marathon van 6 uur

Geplaatst 3 jun. 2013 11:10 door Hans Willems   [ 3 jun. 2013 11:11 bijgewerkt ]

Tijdens "Moergestel Fietsdorp" hebben vijf gildebroeders van gilde St. Joris het aangedurfd om op zaterdag 18 mei een marathon te fietsen. De gildebroeders Jos van de Heuvel, Henri Hendrikx, Dion Ketelaars, Theo Moorman en Sjef op ’t Hoog hebben samen deze tocht ondernomen voor het uniformen fonds van het gilde. Het weer was de gildebroeders deze dag zeker goed gezind, er stond wel een stevig windje maar het was toch droog.

Om 11.00 uur was het vertrek van uit het centrum van "Moergestel Fietsdorp". Op het plein had het gilde de verzorgingspost ingericht compleet met massage tafels en er kon door de renners ook worden gerust als het nodig was. Het startsein werd gegeven door een collega gildebroeder van St. Sebastiaan en Barbara die ook bij het fietsdorp betrokken was namelijk Bart Trompenaars. Door met de moedervaan van St. Joris een vertrek sein te geven vetrokken de renners gezamenlijk om zoveel mogelijk "Rondjes Guus" te rijden.

Op diverse plaatsen onderweg werden er door andere gildebroeders enkele gildenactiviteiten georganiseerd. Hier konden de belangstellende kennis maken met het vendelen, trommen en er lagen diverse oude foto boeken waar een stuk vaan de geschiedenis van St. Joris was te zien. Ook was er een tentoonstelling in gericht bij een van de gildebroeders die aan de ronde woont. De belangstelling voor de activiteiten  was groot en er konden doordat er oude foto’s waren herinneringen van vroeger worden opgehaald. Het "St. Joris Hof" schietterrein van het gilde werd ook door vele belangstellende aangedaan om met de kruisboog op wip te schieten, er werd oor het gilde een kop koffie met cake aangeboden aan de bezoekers. Ondertussen reden onze gildebroeders het bekende "Rondje Guus" gestaag door, ook werd er op de plaatsen waar de activiteiten een kleine stop gemaakt om met de belangstellende een praatje te maken over het gilde.

Rond de klok van 17.00 uur werden de gildebroeders aan de finish opgewacht door de supporters en andere belangstellende. Er zijn 115 km afgelegd door de renners, ondanks de voorspellingen van het weer heeft dit niet tegen gewerkt. Kortom het was een mooie dag met veel fietsplezier. De gildebroeders willen de sponsors bedanken voor de giften en de aanmoedigingen. De volgende tocht voor de renners is Moergestel-Maastricht-Moergestel maar hier later meer over.