Nieuws‎ > ‎

Jeugdschieten 2012

Geplaatst 11 nov. 2012 11:26 door Hans Willems   [ 11 nov. 2012 12:02 bijgewerkt ]
Aan het begin van het afgelopen schietseizoen heeft de schietcommissie het plan geopperd om de jeugd die betrokken waren bij ons gilde op zaterdagmiddag te laten schieten. Dit plan werd met de ouders, de opa’s en de jeugd besproken en er was wel belangstelling. Dus werder een zaterdag gepland om te beginnen. Al snel werd het een onderlinge strijd, ook waren er enkele jeugd leden van gilde St.Catharina die weer vrienden van onze jeugd waren, die ook wel mee wilde schieten. Er zijn 12 zaterdagmiddagen geweest waar de jonge schutters onder begeleiding van de schietcommissie en enkele goed geoefende schutters van ons gilde hebben geschoten. Gilde St. Joris wil volgend jaar weer door gaan met de jeugdzomercompetitie, waar ook andere belangstellende kinderen tot en met 16 jaar welkom zijn. Als je belangstelling hebt neem contact op met leden van ons gilde en die weten wel waar je moet zijn om te kunnen deelnemen.

Zoals bij elke competitie moeten er ook prijzen beschikbaar worden gesteld, er werd een wisselbeker beschikbaar gesteld door mevrouw Corry van de Loo Moorman. De ander bekers werden geschonken door onze koning Peter Moorman en zijn vrouw. Op zaterdag 29 september was de laatste dag dat er werd geschoten en werden de prijzen uitgereikt onder het genot van een lekker drankje en hapjes.
Bij de telling werden de 7 beste series geteld zodat de jeugd enkele series konden laten vallen. Het schieten gebeurd onder goede begeleiding en de veiligheid staat voor op, dus er wordt niet gespeeld onder de boom. Het schieten was voor de jeugd een welkom samenzijn maar het ging ook om de gezelligheid die er elke zaterdagmiddag was.

De uitslag van de jeugd zomercompetitie van gilde St.Joris en St.Catharina was als volgt:
 
1 Marieke Moorman St. Joris (Wisselbeker)
2 Peter Wolfs St. Catharina
3 Robin Hoeven St. Joris
4 Roy Moorman St. Joris
5 Paul Moorman St. Joris
6 Rein op ’t Hoog St. Joris
7 Lisan op ’t Hoog St. Joris
8 Britt Moorman St. Joris
9 Hessel van de Heuvel St. Joris
10 Joep Ketelaars St. Joris
11 Martijn Ketelaars St. Joris
12 Roel Moorman St. Joris
13 Remco Bruurs St. Catharina
Meisjes zijn natuurlijk ook van harte welkom, want de 1e prijs is toch gewonnen door een meisje, namelijk de dochter van onze koning. Wij hopen dat er volgend jaar in april nog meer jeugd wil deelnemen aan deze mooie competitie.