Nieuws‎ > ‎

Jeugdschieten Gilde St. Joris

Geplaatst 20 okt. 2013 06:31 door Hans Willems   [ 20 okt. 2013 06:33 bijgewerkt ]

Aan het begin van het afgelopen schietseizoen, heeft de schietcommissie het plan geopperd om de jeugd die betrokken waren bij ons gilde op zaterdagmiddag weer te laten schieten. Al snel werd het een onderlinge strijd, ook waren er enkele jeugd leden van gilde St. Catharina die weer vrienden van onze jeugd waren, die ook wel mee wilde schieten. Er zijn 17 zaterdagmiddagen geweest waar de jonge schutters onder begeleiding van de schietcommissie en enkele goed geoefende schutters van ons gilde hebben geschoten.

Gilde St.Joris wil volgend jaar weer door gaan met de jeugdzomercompetitie, waar ook andere belangstellende kinderen tot en met 16 jaar welkom zijn. Als je belangstelling hebt neem contact op met leden van ons gilde en die weten wel waar je moet zijn om te kunnen deelnemen. Er werd geschoten om de wisselbeker die beschikbaar is gesteld door mevrouw van de Loo-Moorman.

Op zaterdag 28 september was de laatste dag dat er werd geschoten en werden de prijzen uitgereikt onder het genot van een lekker drankje en hapjes. Op deze dag was ook de jaarlijkse uitwisseling met het St. Hubertus gilde uit Drunen. Onze kleine schutters schieten met de gasten uit Drunen mee, wat wel gewaardeerd werd door de schutters uit Drunen.
 


Bij de telling werden de 10 beste series geteld zodat de jeugd enkele series konden laten vallen. Het schieten gebeurd onder goede begeleiding en de veiligheid staat voor op, dus er wordt niet gespeeld onder de boom. Het schieten was voor de jeugd een welkom samenzijn, maar het ging ook om de gezelligheid die er elke zaterdagmiddag was.

De uitslag van de jeugdzomercompetitie van gilde St. Joris en St. Catharina was als volgt: 1 Marieke Moorman (St. Joris) die ook de wisselbeker voor de tweede keer ontvangst mocht nemen, 2 Rein op ’t Hoog (St. Joris), 3 Peter Wolfs (St. Catharina), 4 Roy Moorman (St. Joris), 5 Robin Hoeven (St. Joris), 6 Lisan op ’t Hoog (St. Joris), 7 Hessel van de Heuvel (St. Joris), 8 Jochem Bruurs (St. Catharina), 9 Remco Bruurs (St. Catharina), 10 Joep Ketelaars (St. Joris). Meisjes zijn natuurlijk ook van harte welkom, want de 1e prijs is toch gewonnen door een meisje, namelijk de dochter van onze koning.

Wij hopen dat er volgend jaar in april nog meer jeugd wil deelnemen aan deze mooie competitie!