Nieuws‎ > ‎

Met elkaar, voor elkaar op de duo-fiets

Geplaatst 29 apr. 2015 14:25 door Hans Willems   [ 29 apr. 2015 14:25 bijgewerkt ]
Het gilde St. Joris gaat dit jaar voor de tweede keer een fietstocht voor ouderen in Moergestel organiseren. Dit is tijdens “Moergestel Fietsdorp”, op zaterdag 16 mei 2015. Er zijn 3 tochten om 10.30 uur, 12.30 uur en de laatste is om 14.30 uur. Elke tocht duurt ongeveer 1 ½ uur.

Het idee is ontstaan enkele jaren geleden om iets voor de ouderen van onze gemeenschap Moergestel te gaan doen. Enkele van onze gildebroeders en gildezusters woonde op het mooie “Park Stanislaus” en zo is het idee verder uitgewerkt door enkele actieven gildebroeders en gildezusters. Hoe kunnen we deze ouderen betrekken bij “Moergestel Fietsdorp” was de volgende vraag, door deze mensen mooie plekken in ons dorp te kunnen laten zien op de fiets. De meeste mensen zijn op ouderen leeftijd niet meer mobiel om naar deze plekken te gaan, dus hoe dan, de duo fiets kwam in beeld. Maar hoe komen we hier aan, even rond gebeld en dit was snel geregeld met de medewerking van “Park Stanislaus”, “Stichting Rick” uit Oisterwijk en St. Joris uit Oirschot werden er fietsen beschikbaar gesteld.


De gildebroeders organiseren enkele andere activiteiten om dit financieel rond te krijgen door zelf een sponsortocht te rijden. Als u als inwoner van Moergestel niet op ”Park Stanislaus” woont kunt u ook deelnemen aan deze fietstocht. Deze tocht gaat door Moergestel en een stukje van het buitengebied om u dingen te laten zien die voor u misschien nog onbekend zijn.

U kunt u op geven bij de balie van “Park Stanislaus” of via de mail info@gildestjorismoergestel.nl, voor 14 mei. Wij staan op 3 mei ook op de jaarmarkt met een stand, waar u zich natuurlijk ook op kunt geven. Wij willen als gilde dus ook op het maatschappelijk vlak buiten het gilde iets doen voor de gemeenschap Moergestel en in het bijzonder voor ouderen. Hopelijk kunnen wij als gilde St. Joris vele van onze oudere inwoners die niet meer goed ter been zijn een mooie dag bezorgen. Wij hopen dat er dit jaar weer meer belangstelling voor deze mooie tocht is.