Nieuws‎ > ‎

Met elkaar, voor elkaar op de duo-fiets met gilde St. Joris

Geplaatst 17 mei 2015 11:26 door Hans Willems   [ 17 mei 2015 11:26 bijgewerkt ]
Op zaterdag 16 mei 2015 was het tijdens Moergestel Fietsdorp de door gilde St. Joris georganiseerde fietstocht met duofietsen voor de ouderen van ons dorp. Deze fietstocht voor ouderen wordt door het gilde St. Joris georganiseerd om zo ook maatschappelijk iets voor ons dorp Moergestel te kunnen doen, en speciaal voor de mensen die anders niet veel buiten kunnen komen.

Het weer was niet zoals voorspeld, maar de deelnemers waren goed gemutst. Het is een groot succes geworden er waren 18 deelnemers die een mooie tocht door ons dorp hebben gemaakt. Voor vele waren er nieuwe dingen in ons dorp die ze nog nooit gezien hadden. De tocht ging zowel door het dorp als het buitengebied, in de mooie natuur rond om ons dorp. De ouderen werden begeleid door een gildebroeder van St. Joris die dit graag voor deze ouderen hebben gedaan. De stoet van vele fietsen werd ook begeleid door gildebroeders en zusters die hier en daar het verkeer moesten tegen houden om de stoet niet te onderbreken. De deelnemers en de gildebroeders waren zo enthousiast dat we volgend jaar voor de derde keer de tocht gaan houden.

Deze tocht is tot stand kunnen komen met de financiële steun van vele sponsors, die ons gilde en de ouderen hebben bij gestaan. Ook de samenwerking met Stanislaus, stichting Rick en St. Joris zorg uit Oirschot heeft bijgedragen tot dit succes. Bij terugkomst waren er ouderen die volgend jaar ook graag mee gaan. Nadat de fietsen weer terug gebracht zijn, waren de gildebroeders zeer tevreden en voldaan over deze dag. Hopelijk zien volgend jaar weer vele deelnemers en misschien nog meer als dit jaar op de tocht met duofietsen.