Nieuws‎ > ‎

Pyramideverschieting 2015 bij St. Joris Moergestel

Geplaatst 26 jul. 2015 15:32 door Hans Willems   [ 26 jul. 2015 15:38 bijgewerkt ]
Het begon stormachtig, met de zomerstorm al bij de opbouw van de tent, echter voldoende scheerlijnen zorgden voor een veilige tent. Al vroeg waren er de eerste schutters uit Oostelbeers, de regen en de storm trotserend, werd er geschoten. In de loop van de avond ging de storm liggen en de regen bleef beperkt en op het einde scheen zelfs vrolijk de zon. De Pyramideverschieting werd dit jaar gek genoeg elke keer met veel wind verschoten. Het begon op 25 mei bij Sint Catharina, gevolgd door op 13 juni bij St. Joris Oostelbeers, en de finale dus op 25 juli bij St. Joris Moergestel. In het totaal deden 54 schutters mee aan deze serie wedstrijden. De winnaar wordt bepaald door het totale gemiddelde per gilde, berekend over alle schutters die per gilde meedoen. 

Daarbij kwam de volgende uitslag tot stand, 3e plaats Gilde St Joris uit Oostelbeers met 12,36 gemiddeld, 2e Gilde St Joris uit Moergestel met 13,21 gemiddeld, en winnaar Gilde St Catharina uit Moergestel met 13,26 gemiddeld. 
De beste schutter over de 3 wedstrijden was nog spannend er waren 2 schutters die nog alles geraakt hadden Mari v d Sande van St. Joris Moergestel, en Jos v d Ven van Gilde St. Catharina. Toen Jos na ook de derde ronde geen enkele misser had lag de druk bij Mari, en deze druk bleek te hoog, 2 missers. Daarbij is dus Jos v d Ven winnaar van het zilveren schild, beschikbaar gesteld door de schietcommissie van Sint Joris Moergestel. Bij het uitreiken van de Pyramidetrofee ging het mis, de trofee bleek spoorloos te zijn, dit mede door een communicatiefout, wat tot veel hilariteit leidde. Echter door een creatieve Koning werd er voor een vervangende trofee gezorgd, welke in dank werd ontvangen door de hoofdman Peter Wolfs van gilde St. Catharina, en deze zal zo spoedig mogelijk omgewisseld worden voor het origineel exemplaar. Na de prijsuitreiking was het nog een gezellig samen zijn in de tent.