Nieuws‎ > ‎

Schild en prijsuitrijking 2013

Geplaatst 15 nov. 2013 12:51 door Hans Willems   [ 15 nov. 2013 12:51 bijgewerkt ]

Het gilde St. Joris heeft haar schietwedstrijden afgesloten voor dit jaar. Het is een mooi jaar geweest met vele mooie woensdagavonden, zodat we gezellig konden schieten en buurten. Dit jaar is er door vele gildebroeders en gildezusters een sportieve strijd geweest onder de boom. Dit jaar hebben de gildezusters het aangedurfd om samen met de gildebroeders de strijd aan te gaan. De gildezusters waren zeker zo fanatiek als de gildebroeders en deze wilde niet voor elkaar onder doen. Doordat er elke week wel ergens een schietwedstrijd is waar onze gildebroeders en gildezusters aan deelnemen is het niveau van de schutters ook hoger geworden.
 
Op twee november werd 's middags geschoten om het fel begeerde St. Joris schild dit is geschonken in negentienhonderdvijfennegentig door de families Chr. Hoeven en Heemskerk. Bij deze verschieting mogen ook de gildezusters meedoen. Er waren vele schutters die het schild ook een jaar in zijn bezit wilde hebben. Er wordt geschoten op de geluksboom waar vijftig nummers op zitten en wie het goede nummer eraf geschoten heeft komt voor een jaar in het bezit van het wisselschild. Dit nummer wordt 's morgens door Sjaan Rijnen in een verzegelde enveloppe gedaan. Dit jaar was deken-schrijver Hans Willems die hem voor de derde keer wist te winnen

De prijsuitreiking van de zomercompetitie vond plaats onder het genot van een etentje en een drankje. Er werd in de zomercompetitie geschoten om de wisselbeker die door ons gildehuis Partyboerderij ‘t Draaiboompje geschonken is. Deze is voor de schutter met het hoogste gemiddelde van alle groepen. Deze beker werd gewonnen door Sjef op ‘t Hoog.

De uitslag was als volgt.
Groep 1: 1e Sjef op ’t Hoog 19,533 punten, 2e Peter Moorman 19,333 punten, 3e Mari van der Sande 18,800 punten.
Groep 2: 1e Jos van de Heuvel 18,267 punten, 2e Ad Moorman 17,867 punten, 3e Jan Wolfs 17,133 punten.
Groep 3: 1e Erica op ’t Hoog 18,067 punten, 2e Mieke Moorman 17,933 punten, 3e Jos Rijnen 17,400 punten.
In groep drie hebben de gildezuster een hele goede prestatie neer gezet.

In de winter wordt er elke maand 1 maal geschoten voor de winterkoning wat ook een goede traditie aan worden is.