Nieuws‎ > ‎

Sinterklaas Toernooi 2013

Geplaatst 1 dec. 2013 15:25 door Hans Willems   [ 1 dec. 2013 15:26 bijgewerkt ]

Voor de eerste keer is op 24 november het Sinterklaas toernooi gehouden, dit is een wedstrijd voor jeugdkruisboogschutters onder de 18 jaar. De wedstrijd is gehouden in een samenwerking van gilde St. Joris Moergestel en gilde St. Joris Middelbeers, op het terrein van gilde St. Joris Middelbeers. Ondanks de korte termijn waarop dit georganiseerd werd, zijn er toch nog 13 schutters op af gekomen, iets wat hopelijk zal groeien.

Er werd geschoten onder begeleiding van ouders of andere volwassenen. Eerst werd er een serie van 10 schoten op 2 bomen met plaatje 8 cm geschoten, voor het personeel, en na een kleine pauze 5 schoten op de kampioenboom met een plaatje van 6 cm. Het viel op dat de zenuwen hoog waren gezien de missers van anders goede schutters.


De eerste beker bij het personeel ging naar Mart Huybers van St. Joris Middelbeers (16 jaar), de tweede beker ging naar Koen Timmermans van St. Joris Middelbeers (15 jaar), en de derde beker ging naar Niels Huybrechts van St. Joris Reusel (16 jaar). De kampioensbeker ging naar Rein op t Hoog van St. Joris Moergestel (15 jaar). Alle deelnemers werden nog getrakteerd op een chocoladeletter. Een geslaagde middag voor de organisatie en deelnemers!