Nieuws‎ > ‎

Verbroedering met gilde St. Hubertus uit Drunen

Geplaatst 1 okt. 2014 11:42 door Hans Willems   [ 1 okt. 2014 11:43 bijgewerkt ]
Op zaterdag 27 september was weer de jaarlijkse uitwisseling met St. Hubertus uit Drunen. Deze uitwisseling is ontstaan na het gildefeest bij St. Joris in 1995, door de gildebroeders uit Drunen werd gevraagd of zij een keer konden komen schieten met de kruisboog. In 1996 werd dit voor het eerste jaar gedaan, St. Hubertus kwam in Moergestel met de kruisboog schieten en St. Joris ging in Drunen schieten met het geweer. Na enkele jaren waren de programma’s van beiden gilden zo vol dat er besloten werd om 1 keer in Moergestel en het volgende jaar in Drunen te gaan schieten.
Op zaterdag 27 september waren wij weer te gast in het mooie gildenonderkomen van St. Hubertus in Drunen, gelegen in de bossen met een eigen kapelletje. Er waren elf gildebroeders en zusters die met het geweer wilde gaan schieten. Na een welkomstwoord en een lekker bakje koffie werd er begonnen met het schieten. De strijd was zo hevig dat er enkele ronde moest worden af gekampt om eindelijk tot een winnaar te komen.
De uitslag bij de dames was 1; Wilma van Doormaal, 2 ; Petra Rijnen
Bij de gildebroeders was de uitslag 1; Stefan Moorman, 2; Jos Rijnen, 3; Ad Moorman.
Na een gezellige afsluiter met een drankje en een hapje werd de terug reis naar Moergestel weer ondernomen en hadden de deelnemers weer een gezellige ontmoeting gehad met onze gildebroeders uit Drunen. Volgend jaar is St. Hubertus weer te gast in Moergestel.