Nieuws‎ > ‎

Verschieting 5 gilden

Geplaatst 30 jun. 2013 02:44 door Hans Willems   [ 30 jun. 2013 02:44 bijgewerkt ]

Op woensdag 19 juni was de jaarlijkse verschieting door de 5 gilden van de gemeente Oisterwijk. Dit jaar was de beurt aan gilde St. Joris Moergestel om te schieten met de kruisboog op wip. Elk gilde heeft zijn eigen wapen als hoofdwapen, zo doende mag het organiserende gilde niet mee doen. Er wordt geschoten om de wisselbeker die na de samenvoeging van de gemeente Moergestel en Oisterwijk beschikbaar is gesteld door de gemeente Oisterwijk.

Ondanks dat de weersvoorspelling niet goed waren, was het toch nog een mooie zomerse avond geworden. Er was dan ook veel belangstelling van de 4 andere gilde om te komen schieten, er hebben 45 gildebroeders en zusters mee geschoten. Er waren ook vele andere gildebroeders en zusters om deze verbroedering van de 5 gilden mee te maken. Er is gekozen voor een individuele wedstrijd van 15 schoten per deelnemer en het winnende gilde wordt bepaald door het gemiddeld behaald resultaat.

De uitslag van deze verschieting was als volgt: Winnaar van de wisselbeker gilde St. Catharina Moergestel zij haalde met 11 schutters een gemiddelde van 10.4 punten, Peter Wolfs was de beste schutter met 15 punten. Tweede is geworden gilde  St. Joris en St. Sebastiaan Heukelom  zij haalde met 12 schutters een gemiddelde van 8.25 punten, Sander Bierens was de beste schutter met 12 punten. Derde is geworden gilde St. Sebastiaan en Barbara Moergestel zij haalde met 13 schutters een gemiddelde van 7.46 punten, Jack Welten was de schutter met 13 punten. Vierde is geworden gilde St. Sebastiaan Oisterwijk zij haalde met 9 schutters een gemiddelde van 6.22 punten, M van Brunschot was de beste schutter met 11 punten.

De wisselbeker werd door de hoofdman van gilde St. Joris Thijn van Korven uitgereikt aan de hoofdman van gilde St. Catharina Peter Wolfs. Voor elke beste schutter van elke gilde was er nog een mooie prijs. Na de prijs uitreiking is de avond nog op een genoeglijke manier voort gezet. De volgende verschieting is in 2014 bij St. Joris en St. Sebastiaan in Heukelom met het geweer.