Nieuws‎ > ‎

Wildconcours 2012

Geplaatst 11 nov. 2012 11:44 door Hans Willems   [ 11 nov. 2012 11:44 bijgewerkt ]
Op zondag acht en twintig oktober had gilde St. Joris haar jaarlijkse wildconcours. Dit is volgens de traditie altijd op de tweede zondag na vijftien oktober het begin van het jacht seizoen. Het was een mooie dag, ’s morgens was het wel koud, maar hoe verder op de dag was het weer was ons goed gezind. ’s Morgens om half negen stonden de eerste schutters al in de tent om te mogen schieten.
Voor de vijfde maal werd er om de zilveren wildtrofee geschoten, deze is geschonken door onze keizer Hans Kerkhof. Het stelt voor, het wild zoek de jager nu een keer anders om. Het is een zilveren trofee die door vele schutters werd aanschouwd en prachtig gevonden. Om deze trofee zal jaarlijks geschoten worden door vele kruisboogschutters uit de omgeving. Het is een wisseltrofee die nooit af zal gaan, dus hij komt elk jaar bij een andere schutter. Paul van Berkel van het gilde St.Joris uit Diessen is vijfde schutter die hem een jaar mag hebben. Het is voor Paul de tweede maal dat hij heeft gewonnen, in twee duizend en negen was hij ook winnaar.

Dit jaar waren er honderd en dertig schutters die kwamen strijden om de eerste plaats, er waren ook veel schutters die voor de eerste maal de weg naar onze wedstrijd hadden gevonden. Kampioen werd ook Paul van Berkel van gilde St. Joris uit Diessen, dus voor hem dit jaar een dubbele overwinning. Kampioen kun je worden als je de twee laatste series vol schiet, namelijk 10 punten. Er waren dit jaar vier en twintig schutters die om de kampioen mochten afkampen.

Ook dit jaar waren er weer handboogschutters uit Diessen en Moergestel die weer eens een wedstrijd hadden om met de handboog op de wip te schieten. Ook waren er enkele kruisboog schutters die het lef hadden om met de handboog te schieten. Dit jaar hebben er ook enkele van onze jeugdige schutters het lef gehad om onder de boom te gaan staan en met de “grote” mee te schieten. Het was een zeer geslaagde dag voor ons gilde St. Joris.
 
De uitslag:
 
Kampioen P. v. Berkel St. Joris Diessen
20 punten 1 P. v. Berkel St. Joris Diessen
2 W.Giezen St. Joris Reusel
3 J.Coppens St. Joris Geffen
19 punten 1 J. v. Laarhoven St. Joris Reusel
2 W. Huisman St. Martinus-St.Antonius Lexmond
3 P. Moorman St. Joris Moergestel
18 punten 1 F. Brand St. Martinus-St.Antonius Lexmond
2 Sj. op ’t Hoog St. Joris Moergestel
3 A. Moorman St. Joris Moergestel
17 punten 1 H. v.d. Zande St. Catharina Moergestel
2 J. Huijbers St. Joris Stratum
3 J. Bierens St. Joris-St.Sebastiaan Enschot
Handboog 1 W de Laat St. Sebastiaan Diessen
2 M de Brouwer St. Sebastiaan Diessen
3 R. v. Esch St. Sebastiaan en Barbara Moergestel