Nieuws‎ > ‎

Wildconcours 2013

Geplaatst 7 nov. 2013 10:47 door Hans Willems   [ 7 nov. 2013 10:47 bijgewerkt ]

Op zondag zevenentwintig oktober had gilde St. Joris haar jaarlijkse wildconcours. Dit is volgens de traditie altijd op de tweede zondag na vijftien oktober, het begin van het jachtseizoen. De dag begon met veel regen en wind en de verwachtingen waren niet hoog gespannen wat betreft de aantal schutters, maar om drie uur hadden er zich honderdtien kruisboog- en handboogschutters ingeschreven. De wind heeft vele schutters parten gespeeld en daar door waren er maar twee schutters die alle twintig pijlen raak hadden.
 
’s Morgens om half negen stonden de eerste schutters al in de tent om te mogen schieten. Voor de zesde maal werd er om de zilveren wildtrofee geschoten, welke is geschonken door onze keizer Hans Kerkhof. Het stelt voor, het wild zoek de jager; nu een keer anders om. Het is een zilveren trofee die door vele schutters werd aanschouwd en prachtig gevonden. Om deze trofee zal jaarlijks geschoten worden door vele kruisboogschutters uit de omgeving. Het is een wisseltrofee die nooit af zal gaan, dus hij komt elk jaar bij een andere schutter.

Jeroen Bierens van het gilde St. Joris en St. Sebastiaan uit Heukelom is zesde schutter die hem een jaar mag hebben. Jeroen, die een geweerschutter is, heeft alle kruisboogschutters achter zich gelaten door ook kampioen te worden, dus een hele mooie prestatie voor een nog jonge schutter. Kampioen kun je worden als je de twee laatste series vol schiet, namelijk 10 punten. Er waren dit jaar zeven schutters die om de kampioen mochten afkampen.

Ook dit jaar waren er weer handboogschutters uit Diessen en Moergestel die weer eens een wedstrijd hadden om met de handboog op de wip te schieten. Ook waren er enkele kruisboogschutters die het lef hadden om met de handboog te schieten. Dit jaar hebben er ook enkele van onze jeugdige schutters het lef gehad om onder de boom te gaan staan en met de “grote” mee te schieten. Het was een zeer geslaagde dag voor ons gilde St.Joris.

Uitslag

Kampioen: Jeroen Bierens St. Joris en St. Sebastiaan Heukelom. 
20 punten: 1e J. Bierens St. Joris en St. Sebastiaan Heukelom, 2e K. Klessens Sacramentsgilde Hulsel.
19 punten: 1e J. Smetsers St. Sebastiaan Oirschot, 2e A. Schakel St. Joris Oirschot, 3e P. v. Berkel St. Joris Diessen.
18 punten: 1e S. Bierens St. Joris en St. Sebastiaan, 2e J. v.d. Ven St. Catharina Moergestel, 3e Th. Roosen St. Joris Moergestel.
17 punten: H.v. Ruremonde St. Joris Oirschot, 2e W. Huisman St. Martinus en St Antonis Lexmond, 3e H. v. Berkel St. Joris.