Nieuws‎ > ‎

Wildconcours 2016

Geplaatst 30 okt. 2016 12:58 door Hans Willems   [ 30 okt. 2016 12:58 bijgewerkt ]

Op zondag drie en twintig oktober had gilde St.Joris haar jaarlijkse wildconcours. Dit is volgens de traditie altijd op de tweede zondag na vijftien oktober het begin van het jacht seizoen. De eerste schutters waren er al om half negen, het was nog al mistig voor de middag. Het was 's middags toch nog een mooie dag om te schieten en zo waren er honderd twee en dertig kruisboog en handboog op wip schutters naar het gezellige wildconcours gekomen. Het is ook elk jaar een gezellige dag waar het broederschap hoog in het vaandel staat. Het was de tweede keer dat er een wedstrijd voor de jeugdige schutters was met mooie prijzen. Dit is om het schieten met de kruisboog te stimuleren onder de jeugd zodat deze traditie van het gilde wezen niet verloren mag gaan. 

Voor de negende maal werd er om de zilveren wildtrofee geschoten, deze is geschonken door onze keizer Hans Kerkhof. Het stelt voor, het wild zoek de jager nu een keer anders om. Het is een zilveren trofee die door vele schutters werd aanschouwd en prachtig gevonden. Om deze trofee zal jaarlijks geschoten worden door vele kruisboogschutters uit de omgeving. Het is een wissel trofee die nooit af zal gaan, dus hij komt elk jaar bij een andere schutter.

Jos van de Ven van gilde St. Catharina uit Moergestel zorgde er voor dat de trofee weer in Moergestel bleef voor een jaar. De kampioen van dit jaar werd ook Jos van de Ven van gilde St. Catharina uit Moergestel. Kampioen kun je worden als je de twee laatste series vol schiet namelijk 10 punten.

Er waren dit jaar vier en dertig schutters die om de kampioen mochten afkampen. Ook dit jaar waren er weer handboogschutters uit Diessen, Alphen en Moergestel die weer eens een wedstrijd hadden om met de handboog op de wip te schieten. Deze wedstrijd komt steeds meer in trek bij het gilde die met de handboog op wip schieten. 

Volgend jaar is het de veertigste keer dat het gilde een wild concours organiseert en de tiende keer dat er om de zilveren wildtrofee wordt geschoten.

Het was weer een zeer geslaagde dag voor ons gilde St. Joris. Klik hier voor het fotoboek.

Uitslag

Jeugd; 1e R op t Hoog St. Joris Moergestel, 2e J Bruurs St. Catharina Moergestel,3e D  op ’t Hoog St. Joris Moergestel.

Kampioen; Jos van de Ven van gilde St. Catharina uit Moergestel.

20 punten; 1e J v d Ven St. Catharina Moergestel,2e P v Berkel St. Joris Diessen, 3e Th Moorman St. Joris Moergestel, 

19 punten; 1eA.Melis St. Joris Moergestel,2e Chr. v d Ven St. Joris Moergestel, 3e C v d Hout St. Joris Diessen,

18 punten; 1e J Smetsers St. Sebastiaan Oirschot,2e J Wolfs  St. Catharina Moergestel, 3e H v Berkel St. Joris Diessen, 

17 punten;1e J v Daelen St. Catharina Moergestel, 2e S Bierens St. Joris- St. Sebastiaan, F Bekx St. Catharina  Moergestel. 

Handboog: 1e F Rommens St. Willibrordus Alphen, 2e M de Boer St. Willibrordus Alphen,3e A v Hees St. Willibrordus Alphen.