Nieuws‎ > ‎

Wildconcours Gilde St. Joris 2018

Geplaatst 3 nov. 2018 09:49 door Hans Willems   [ 3 nov. 2018 09:49 bijgewerkt ]

Op zondag acht en twintig oktober had gilde St.Joris haar jaarlijkse wildconcours. Dit is volgens de traditie altijd op de tweede zondag na vijftien oktober het begin van het jachtseizoen. De eerste schutters waren er al om half negen, het was wel een gure dag. Het was ‘s middags toch nog een mooie dag om te schieten en zo waren er zes en negentig kruisboog en handboog op wip schutters naar het gezellige wildconcours gekomen. Het is ook elk jaar een gezellige dag waar het broederschap hoog in het vaandel staat.

Het was de vierde keer dat er een wedstrijd voor de jeugdige schutters was met mooie prijzen. Dit is om het schieten met de kruisboog te stimuleren onder de jeugd zodat deze traditie van het gilde wezen niet verloren mag gaan. Timo Melis van het gilde St. Joris uit Udenhout schoot alle 20 punten raak wat een mooie prestatie was voor deze jonge schutter.

Voor de elfde maal werd er om de zilveren wildtrofee geschoten, deze is geschonken door onze keizer Hans Kerkhof. Het stelt voor, het wild zoek de jager nu een keer anders om. Het is een zilveren trofee die door vele schutters werd aanschouwd en prachtig gevonden. Om deze trofee zal jaarlijks geschoten worden door vele kruisboogschutters uit de omgeving. Het is een wisseltrofee die nooit af zal gaan, dus hij komt elk jaar bij een andere schutter. Robert Wolfs van gilde St. Joris uit Moergestel werd de winnaar van dit jaar. De kampioen van dit jaar werd Theo Moorman van gilde St. Joris uit Moergestel. Kampioen kun je worden als je de twee laatste series vol schiet namelijk 10 punten. Er waren dit jaar dertien schutters die om de kampioen mochten afkampen.

Ook dit jaar waren er weer handboogschutters in Moergestel die weer eens een wedstrijd hadden om met de handboog op de wip te schieten. Door onze huidige koning Peter Moorman en onze keizer Hans Kerkhof werd voor de handboogschutters ook een prachtige wildtrofee beschikbaar gesteld. Hier werd voor de tweede keer om geschoten en hij werd gewonnen door Marcel de Brouwer van gilde St. Sebastiaan uit Diessen. Dit is ook een wisseltrofee die nooit af zal gaan. Deze wedstrijd komt steeds meer in trek bij het gilde die met de handboog op wip schieten. Het was weer een zeer geslaagde dag voor ons gilde St. Joris.

Uitslag:

Jeugd: 1e Timo Melis St. Joris Udenhout met 20 punten, 2e Dirk op ’t Hoog St. Joris  Moergestel met 15 punten, 3e Lars van de Wouw St. Joris Diessen met 14 punten.

Kampioen: Theo Moorman St. Joris Moergestel.

20 punten: 1e Robert Wolfs St. Joris Moergestel,2e  Jos van de Ven St. Catharina Moergestel.

19 punten: 1e Sjef op ’t Hoog St. Joris Moergestel, 2e Theo Moorman St. Joris Moergestel, 3e Sjef van Roessel St. Catharina Moergestel, 4e Henri Hendrikx St. Joris Moergestel, 5e Henk van der Zanden St. Catharina Moergestel, 6e Rob Elings St. Joris-St. Sebastiaan Enschot, 7e Erica op ’t Hoog St. Joris Moergestel.

18 punten: 1e Ad Schakel St. Joris Oirschot, 2e Paul van Berkel St. Joris Diessen, 3e Jan Wolfs St. Joris Moergestel.

17 punten: 1e Jan van Zelst St. Sebastiaan Oirschot, 2e Lieke de Vet St. Joris Moergestel,3e Rini op ’t Hoog St. Joris Moergestel, 4e Toon Verhagen St. Sebastiaan Oirschot.

Handboog: 1e Marcel de Brouwer St. Sebastiaan Diessen, 2e Mark de Boer St. Willibrordus Alphen,3e Jan Oomen St. Willibrordus Alphen.

Na de prijsuitreiking werden alle aanwezig gildebroeders en zusters bedankt voor hun aanwezigheid door de hoofdman Ton van Doormaal. Zo kwam er toe weer een mooi einde aan deze één en veertigste schietwedstrijd.

Namens Gilde St. Joris iedereen bedankt die deze dag heeft laten slagen.

Wildconcours 2018