Nieuws‎ > ‎

Zomercompetitie 2015

Geplaatst 10 nov. 2015 11:12 door Hans Willems   [ 10 nov. 2015 11:13 bijgewerkt ]
Het gilde St.Joris heeft haar schietwedstrijden afgesloten voor dit jaar. Het is een mooi jaar geweest met vele mooie woensdag avonden zodat we gezellig konden schieten en buurten. Dit jaar is er door vele gildebroeders en gildezusters een sportieve strijd geweest onder de boom. De gildezusters waren zeker zo fanatiek als de gildebroeders en deze wilde niet voor elkaar onder doen. We hebben dit jaar voor de eerste keer vier groepen ingedeeld, om zo de schutters die elke week ergens gaan schieten de kans te geven om meer te kunnen oefenen om eventueel mee te kunnen afkampen op een ander. Het is wel erg spannend geweest, in groep drie waren er twee gildebroeders met even veel geraakte schoten in vijftien beurten, dus moest de zestiende beurt de beslissing brengen. 

Op een en dertig oktober werd ’s middags geschoten om het fel begeerde St. Joris schild dit is geschonken in negentien honderd vijf en negentig door de families Chr. Hoeven en Heemskerk. Bij deze verschieting mogen ook de gildezusters en de jonge schutters meedoen. Er waren vele schutters die het schild ook een jaar in zijn bezit wilde hebben. Eerst hebben we op de geluk boom geschoten om een kleine prijs die er over waren van het wildconcours. Daarna wordt er geschoten op de geluk boom waar vijftig nummers op zitten en wie het goede nummer eraf geschoten heeft komt voor een jaar in het bezit van het wisselschild. Dit nummer wordt door de vorige winnaar in een verzegelde enveloppe gedaan. Dit jaar was Ton van Doormaal de gelukkige om het mooie schild een jaar te mogen hebben. 

Op een en dertig oktober was de prijsuitreiking van de zomercompetitie onder het genot van een etentje en een drankje. Er werd in de zomercompetitie geschoten om de wisselbeker die door ons gildehuis partyboerderij ‘t Draaiboompje geschonken is, deze is voor de schutter met het hoogste gemiddelde van alle groepen. Deze beker werd gewonnen door Sjef op ‘t Hoog. De uitslag was als volgt; 
Groep 1; 1e Sjef op ’t Hoog 19.00 punten, 2e Peter Moorman 18.93 punten, 3e Wil Moorman 18.73 punten. 
Groep 2; 1e Hein van der Loo 18.00 punten, 2e Ton van Doormaal 17.83 punten, 3e Jan Wolfs 17.80 punten. 
Groep 3; 1e Adri Melis 18.80 punten, 2e Rini op ‘t Hoog 18.80 punten, 3e Robert Wolfs 18.27 punten. 
Groep 4; Christ van de Ven 17.53 punten, 2e Tijn van Korven 16.07 punten, 3e Wilma van Doormaal 15.40 punten 

In de winter wordt er elke maand 1 maal geschoten voor de winterkoning wat ook een goede traditie aan worden is.

Zomercompetitie 2015