Nieuws‎ > ‎

Zomercompetitie 2017

Geplaatst 23 nov. 2017 11:32 door Hans Willems   [ 23 nov. 2017 13:07 bijgewerkt ]
Het gilde St.Joris heeft haar schietwedstrijden afgesloten voor dit jaar. Het is een mooi jaar geweest met vele mooie woensdag avonden zodat we gezellig konden schieten en buurten. Dit jaar is er door vele gildebroeders en gildezusters een sportieve strijd geweest onder de boom. De gildezusters waren zeker zo fanatiek als de gildebroeders en deze wilde niet voor elkaar onder doen. Ook de jeugdige schutters van ons gilde hadden een onderlinge wedstrijd op de woensdagavond.

Hier was ook een sportieve strijd die door Dirk op ‘t Hoog werd gewonnen. De prijzen werden uitgereikt tijdens het schieten om het St. Jorisschild door onze koning Peter Moorman. Op elf november werd ’s middags geschoten om het felbegeerde St. Joris schild dit is geschonken in negentien honderd vijf en negentig door de families Chr. Hoeven en Heemskerk. Bij deze verschieting mogen ook de gildezusters en de jonge schutters meedoen. Er waren vele schutters die het schild ook een jaar in zijn bezit wilde hebben.

Eerst hebben we op de geluk boom geschoten om een kleine prijs, om te oefenen voor het schild. Daarna wordt er geschoten op de geluk boom waar vijftig nummers op zitten en wie het goede nummer eraf geschoten heeft komt voor een jaar in het bezit van het wisselschild. Dit nummer werd door Wil Moorman die in het buitenland verbleef in de enveloppe gedaan voordat hij vertrok. Dit jaar was Hans Verschoor de gelukkige om het mooie schild een jaar te mogen hebben. Hans die geen geoefende schutter is was toch heel blij dat hij het felbegeerde schilde in zijn bezit mocht hebben voor een jaar.


's Avonds was de prijsuitreiking van de zomercompetitie onder het genot van een hapje en een drankje. Er werd in de zomercompetitie geschoten om de wisselbeker die door ons gildehuis partyboerderij ‘t Draaiboompje geschonken is, deze is voor de schutter met het hoogste gemiddelde van alle groepen. Deze beker werd gewonnen door onze koning Peter Moorman.

De uitslag was als volgt;
Groep 1; 1e Peter Moorman 19.53 punten, 2e Theo Moorman 19.27 punten, 3e Adrie Melis 19.20 punten.
Groep 2; 1e Chris van de Ven 19.27 punten, 2e Mari van der Sande 18.87 punten, 3e Stefan Moorman 17.47 punten.
Groep 3; 1e Lieke de Vet 17.20 punten, 2e Ans Hendrikx 17.07 punten, 3e Wilma van Doormaal 16.20 punten.
Groep 4; Martijn Ketelaars 14.07 punten, 2e Jurgen van de Loo 15.00 punten,

In de winter wordt er elke maand 1 maal geschoten voor de winterkoning wat ook een goede traditie is.

ZOMER COMPETITIE 2017