Nieuws‎ > ‎

Zomercompetitie 2018

Geplaatst 25 nov. 2018 06:40 door Hans Willems   [ 25 nov. 2018 06:45 bijgewerkt ]

Het gilde St.Joris heeft haar schietwedstrijden afgesloten voor dit jaar. Het is een mooi jaar geweest met vele mooie woensdag avonden zodat we gezellig konden schieten en buurten. Dit jaar is er door vele gildebroeders en gildezusters een sportieve strijd geweest onder de boom. De gildezusters waren zeker zo fanatiek als de gildebroeders en deze wilde niet voor elkaar onder doen. Dit jaar werd er weer in drie groepen geschoten. Dit blijkt wel uit de overwinning van gildezuster Erica op ’t Hoog in groep 2. Ook de jeugdige schutters van ons gilde hadden een onderlinge wedstrijd op de woensdagavond. Hier was ook een sportieve strijd die door Dirk op ‘t Hoog werd gewonnen.

Op zeventien november werd ’s middags geschoten om het fel begeerde St. Joris schild dit is geschonken in negentien honderd vijf en negentig door de families Chr. Hoeven en Heemskerk.Bij deze verschieting mogen ook de gildezusters en de jonge schutters meedoen.

Er waren vele schutters die het schild ook een jaar in zijn bezit wilde hebben. Er wordt geschoten op de geluk boom waar vijftig nummers op zitten en wie het goede nummer eraf geschoten heeft komt voor een jaar in het bezit van het wisselschild. Er waren ook nog enkele kleine prijzen te winnen. Dit nummer werd door Wil Moorman die in het buitenland verbleef in de enveloppe gedaan voor dat hij vertrok. Dit jaar was Jurgen van de Loo de gelukkige om het mooie schild een jaar te mogen hebben. Jurgen die een geoefende schutter is, maar door omstandigheden niet elke week kan komen schieten, was toch heel blij dat hij het fel begeerde schilde in zijn bezit mocht hebben voor een jaar.

Zomer competitie 2018


‘s Avonds was de prijsuitreiking van de zomer competitie onder het genot van een hapje en een drankje. De schietcommissie had in samenwerking met een buitenstander een quiz georganiseerd.  Dit was een gezellig gedeelte van de avond. Er werd in de zomer competitie geschoten om de wisselbeker die door ons gildehuis partyboerderij ‘t Draaiboompje geschonken is, deze is voor de schutter met het hoogste gemiddelde van alle groepen. Deze beker werd ex ego gewonnen door Erica op ’t Hoog en onze koning  Peter Moorman.

De uitslag was als volgt;

Groep 1; 1e Peter Moorman 19.47 punten, 2e Theo Moorman 19.27 punten, 3e Robert Wolfs 19 punten.

Groep 2; 1e Erica op ‘t Hoog 19.47 punten, 2e Ton van Doormaal 17.67 punten, 3e Stefan Moorman 17.53 punten.

Groep 3; 1e Jos Rijnen 14.40 punten, 2e Jan Moorman 12.40 punten, 3e Martijn Ketelaars 7.64 punten.

In de winter wordt er elke maand 1 maal geschoten voor de winterkoning wat ook een goede traditie is.


ZOMERCOMPETITIE 2018