Gildedag 2020

Op 17 mei 2020 organiseert het gilde St. Joris Moergestel een vrij gildefeest ter gelegenheid van het 475 jaar bestaan. Een dag die in het teken staat van het uitdragen van tradities, competitie, maar ook gezelligheid. Het gildefeest heeft het thema “Met elkaar, Voor elkaar”, we hebben dit thema gekozen om met elkaar voor onze medemensen die het nodig hebben iets te kunnen betekenen.

De gildedag wordt georganiseerd op zondag 17 mei 2020, maar ook op vrijdag 15 en zaterdag 16 mei 2020 zijn al diverse activiteiten voor jong én oud: een echt gildeweekend dus!

Programma:

Vrijdag 15 mei: Jeugdavond, georganiseerd door Doerak’s Schuurparadijs en Lick It

Minimumleeftijd 17 jaar 20.00 – 01.00 uur

Zaterdag 16 mei: Ouderenmiddag voor de Moergestelse ouderen, met een optreden

van de Belgische Corry Konings!

14.00 – 16.00 uur

Zondag 17 mei: Gildedag

12.00 uur optocht

13.00 uur aanvang wedstrijden

Feesttent met artiest!

Met elkaar, Voor elkaar

Het gilde St. Joris is buiten het gildewezen ook maatschappelijk betrokken bij de gemeenschap van Moergestel. Als thema is gekozen : Met elkaar, Voor elkaar” dit is om onze doelen die wij willen ondersteunen te benadrukken.

Als goede doel is gekozen “Goede Doelen Week Moergestel” dit is een stichting die in 2019 is opgericht. Deze stichting heeft als doel om de collectes die door het hele jaar worden gehouden in één collecte te houden.

In deze stichting zijn de volgende goede doelen verenigd: Alzheimer Nederland, Handicap NL, Hartstichting, Hersenstichting, KWF Kankerbestrijding, Longfonds, Nationaal Fonds Kinderhulp, Nederlandse Brandwondenstichting, Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, Nierstichting, Prinses Beatrix Spierfonds, Reuma Nederland, Stichting Rode Kruis , De Vastenaktie.

We willen deze stichting ondersteunen, een deel van de opbrengst zal dan ook geschonken worden aan stichting “Goede Doelen Week Moergestel”. Met het geld zullen alle bovengenoemde stichtingen gesteund worden en kunnen zij hun activiteiten en onderzoeken voortzetten.


Sponsor worden?

Natuurlijk kunnen wij het niet alleen, we doen het immers met elkaar, voor elkaar! Wilt u bijdragen aan een gildedag die bol staat van cultuur, competitie en plezier? En ook het goede doel steunen? Wij zijn blij met ieder bedrag! Download hier het sponsorformulier of neem contact op met Ton van Doormaal (06 53685953)

Download hier